Dry Age
Noen kvelder i året serverer vi ekstra ordinært kjøtt for den som elsker kjøtt. Entrecoten vi da serverer har gjennomgått en «dry age» behandling hos oss.
Prosessen «dry aging» innebærer en mørnings og spekeprosess hvor kjøttet ligger en periode i friluft, beskyttet av et lag Maldonsalt.
Kjøttet vendes daglig inntil et beskyttende tørt lag er dannet på utsiden. Denne metoden innebærer et vekttap på ca 25%, men inne i stykkene ligger det en konsentret kjerne av Entrecôte.
Før tillaging skjæres det salte og tørre ytterlaget vekk. Den blodrøde og høyt marmorerte kjernen av Entrecôte gjennomgår så den sedvanlige Trancherprosessen, for maksimal smak og mørhet. Dette kjøttet, som først har blitt speket og siden lufttørket i opptil tre uker, er en spesiell og annerledes opplevelse. Gjennom denne prosessen får kjøttet en karakteristisk, intens og fyldig smak.
Dry Age 2024
20. mars
21. august
18. september
16. oktober
13. november